Outi Ervasti

OUTI ERVASTI

  • Oulun kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja Kokoomuksen kaupunginhallitusryhmän pj.
  • Maakuntavaltuutettu ja maakuntahallituksen varajäsen
  • Kokoomuksen puoluevaltuutettu


OUTI ON MINUN EHDOKKAANI

Minulle oli helppoa valita, kenen eduskuntavaaliehdokkaan vaalityöhön lähden mukaan vuoden 2015 vaaleissa. Outi Ervastilla on pitkä kokemus kunnallispolitiikassa. Sen myötä hänelle on kehittynyt positiivista varmuutta tehdä töitä politiikan saralla. Hänelle on myös kasvanut laaja verkosto yhteistyökumppaneita eri aloilta ja alueilta. Voi sanoa, että Outi on meidän kaikkien Outi, ”vauvasta vaariin”’! Olen tuntenut Outin jo pitkään, ja hänen elämänarvonsa ja ajatuksensa ovat hyvin lähellä omiani. Sen vuoksi valintani oli helppo.

Outi syntyi Pudasjärvellä 30.9.1963. Hänen ensimmäinen kotinsa oli Pudasjärven Kantolan koululla, jossa Outin äiti toimi opettajana. Isä kulki töissä Kemiran tehtaalla. Isän pitkän työmatkan suhteen perheen arkea helpottikin muutto Ouluun Outin ollessa kymmenvuotias.
Lapsuudenkodistaan Outi kertoo saaneensa tärkeät elämänarvot: perheen ja isänmaan arvostuksen, lähimmäisenrakkauden, oikeudenmukaisuuden, kohtuullisuuden ja ahkeruuden. Samat arvot ovat yhä edelleen selkeästi näkyvissä Outin toiminnassa.

Outi työskentelee päivittäin lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja toimii äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana sekä apulaisjohtajana Kaakkurin yhtenäisperuskoulussa Oulussa. Outilla on myös luokanopettajan koulutus, joten hänen tietämyksensä perusopetuksesta on laaja.

Henkilökohtaisesti, äitinä ja luokanopettajana, pidän Outin työtehtäviä ja niiden tuomaa perspektiiviä todellisuuteen erittäin tärkeänä. Hän ei ole ”urautunut” politiikassakaan, koska hänen työnsä pitää hänet kyllä tiukasti tässä hetkessä ja lapsiperheiden arjessa kiinni.

Outilla on miehensä Pekan kanssa myös kolme omaa lasta, 25-vuotias poika, sekä 19-vuotiaat kaksostytöt, eli lapsiperheen arki on tullut sitäkin kautta tutuksi. Tiedän kokemuksesta, niin ikään kolmen lapsen äitinä, että lapset pitävät vanhempansa tiukasti kiinni tässä maailmassa ja nuorten elämässä. Lasten suusta se ”totuus” monesti tulee ja vetää äidinkin takaisin maan pinnalle!

Outi paneutuu asioihin ja tekee kovasti töitä asioiden eteen. Hän kuuntelee aidosti eri osapuolia, ottaa selvää ja tekee, mitä lupaa. Liekö äidinkielen opettajan koulutuksella osuutta asiaan, mutta eräs Outin vahvuuksia on ehdottomasti hänen viestintä- ja esiintymistaitonsa: Outi puhuu asiallisesti ja ymmärrettävästi. Hänen puheitaan on miellyttävä kuunnella. Politiikan ”kapulakieli” muuttuu Outin suussa harvinaisen ymmärrettäväksi. Hän ei puheissaan myöskään hauku tai mustamaalaa muita, kuten mielestäni liian usein politiikassa huomaan tapahtuvan. Outin periaatteisiin kuulu se, että keskustellaan asioista, eikä käytetä turhaa energiaa toisen osapuolen henkilökohtaiseen haukkumiseen.

Katson Outin kokemuksen talous- ja henkilöstöjohtamisen saralla myös ehdottomasti hänen ansiokseen. Outi toimii oman koulunsa apulaisjohtajana, ja Outin tuntien uskon hänen olevan juuri oikealla paikalla myös sillä alueella. Luonnollisesti yli kymmenen vuoden kokemus kunnallispolitiikassa ja sen myötä budjetin pyörittäminen kuntatasolla on ollut hyvää oppia. Tämän kaiken johdosta Outi tulee pärjäämään hyvin myös kansanedustajana ja valtakunnan politiikassa.

Outi on kulttuurin ja urheilun ystävä. Musiikki, teatteri, kirjallisuus, urheilu – Outi nähdään usein katsomossa nauttimassa ja jännittämässä. Outin uskallusta heittäytyä arvostan myös! Hänet on mm. nähty ja kuultu laulavan Maamme-laulua Oulun Kärppien ottelun alussa. Outi ei ole tosikko – hän uskaltaa nauraa myös itselleen! Luonto monine mahdollisuuksineen on myös eräs lähde, josta Outi ammentaa itselleen voimavaroja. Omalla mökillä Kainuussa tai vaikkapa maastolenkillä hevosen selässä - mikä ihana tapa akkujen lataamiseen!

Tiedän, että Outi pysyy samana ihanana Outina vielä tulevan kansanedustajanuransakin aikana! Juuri tämmöisen edustajan minä ainakin haluan valtakunnalliseen päätöksentekoon!

Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro, mikä sinua huolettaa, askarruttaa tai vaikkapa ilahduttaa!

 Haluatko saada äänesi kuuluviin? Siinä Outi auttaa, sillä Outin ääni kantaa - eduskuntaan saakka!

Tervetuloa mukaan tiimiin!

Minna Lehtovaara, luokanopettaja
Oulu
Outin Ervastin Ääni kantaa -tiimin tiedotuspäällikkö

YLEn vaaligalleria