Kansanedustajaehdokas Jonna Tamminen

16.3.2023

Jonna Tamminen


Jonna on ehdolla eduskuntaan, koska Pohjoinen tarvitsee edustajia, jotka kykenevät aitoon yhteistyöhön yli puoluerajojen. Hän pitää tärkeänä Oulun ja koko pohjoisen Suomen vetovoiman ja pitovoiman lisäämistä. Päätöksissä tulee huomioida meidän olosuhteemme ja etäisyydet. Velkaantuminen pitää pysäyttää ja on aika tehdä myös vaikeita päätöksiä. Kestävä kasvu lähtee hyvinvoivista yrityksistä.

Kokoomuksen arvot – usko yksilöön, vastuuseen ja vapauteen – ovat Jonnalle tärkeitä. Jonna kokee, että jokaisen tulee kantaa vastuuta omasta elämästään omien kykyjensä mukaisesti. Yhteiskunnan tulee tukea riittävän ajoissa apua tarvitsevia.

Hän arvostaa yrittelijästä asennetta. Omilla teoilla ja valinnoilla voimme vaikuttaa asioihin ja omaan arkeemme. Jonna pitää tärkeänä ympäristön huolehtimisesta, koska ilmastonmuutos on jo arkeamme. Se vaikuttaa kaikkeen päätöksentekoomme, halusimme tai emme. Kokoomuksen painottaman turvallisuuden pitää näkyä myös arjessamme ja kaikkien pitää voida liikkua ja elää suomalaisissa kaupungeissa ilman pelkoa.

Hyvinvointi rakentuu työn, perheen ja vapaa-ajan tasapainosta. Meidän tulee pitää huolta heikommassa asemassa olevista ja painopistettä tulee hyvinvointisektorilla lisätä kevyissä ja matalankynnyksen palveluissa eli apua pitää olla saatavissa riittävän ajoissa. Etenkin mielenterveyden palveluiden saatavuutta kaikissa ikäryhmissä tulee parantaa. Liikunnan merkitystä hyvinvoinnin ylläpidossa ei tarvitse enää kenellekään selventää, mutta mielestäni kulttuurin hyvinvointivaikutuksista puhutaan edelleen liian vähän. On tärkeää, että tulevaisuudessa alueemme kulttuuritarjonta laajenee entisestään ja se on nykyistä paremmin kaikkien saavutettavissa. Tuleva kulttuuripääkaupunkivuosi tuo meille hyvät mahdollisuudet lisätä kulttuuria jokaisen arkeen.

Vapaa-ajalla Jonna lataa akkuja liikunnan, dekkareiden ja luonnossa liikkumisen kautta. Korona-arki innosti heidän perheensä mökin hankintaan ja toisena kotina nyt onkin hänen äitinsä kotikaupungissa Kuusamossa. Kuusamon luonto on myös saanut hänen kolme tytärtään pois puhelinten äärestä, edes hetkeksi. Ja parasta rentoutumista on paikasta riippumatta saunominen hyvässä seurassa sekä itse tehty ruoka.